Babai i Kombit

Stërgjysh e katragjysh
Janë derdhur në keto troje
Flijimi dhe trimëria
Janë qëndisur.

Babai i kombit
Burrë me tirqi
I butë në sjellje
I ashpër në mendime.

Ai
Do të pajtoj fiset
Në harmoni
Me kauzën tonë.

Do të hyjë me respekt
Bashkërendoj me guxim
Realizojë drejtësinë historike.

Do të gurthemelojë
Kombin shqiptarë
Ai themeluesi
I përjetësisë shtetërore.

Vullneti I tij ideor
Me nota të operës
Lidhur me efektin grusht-dorë
Do zbut qarqet vendosëse.

Pastaj do largohet
Në qetësi mjegullorë
Në hapësira të kullës
Ndërtuar nga dora e popullit.

Uniteti
Bashkimi
Të arriturat
Paqja e kurdisur
Në përjetshmëri
Do rrah në kujtesën e brezave.

I tërhequr në vetmi
Do gëzon emrin
Emrin e bekuar
Çmuar si ajri
Këtu prehet
Babai i kombit.

PoeziShqip.com is an archive of albanian poems. Each day, we bring you a new poem from new books, magazines, and journals. Poems are chosen from the work of a wide variety of poets published or translated in the English and Albanian language. Our most eminent poets are represented in the selections, but also poets who are less well known. The daily poem is selected for its literary quality and to provide you with a window on a very broad range of poems offered annually by publishers large and small. Included with each poem is information about the poet and the poem's source. Our purpose is to make it easier for people to find poets and poetry they like and to help publishers bring news of their books, magazines, and journals to more people. If this is your first visit to PoeziShqip.com, let us welcome you with poems.