Tag Archives: shiu im

Bie shi

Po bie shi.,
Shi, i urdhëruar nga Ty
E unë…
Lagem në fytyrë,
Në buzë…
Në sy…

Jo, jo mos t’iu vi keq,
Mos më mbroni me duar,
Mos huazoni për mua çadër,
Mos më mbani me hatër…

Ah sikur… si unë
Të ndjeheshe dhe ti,
I lagur qull,
Gjer’ në palcë
Pika- pika … shi.

Për ndryshe,
Shiu yt, s’është shi,
Është thjeshtë ujë,
Ujë që lag’ një statujë

Shiu im

Këto rrugë mbetën të shkreta,
S’ka më shikime,sy më sy!
Në këtë muaj vetmin e gjeta
Duke u endur nëpër shi.

Jo,nuk je më aty,si atëherë
Duke pritur poetin tënd.
E cmendur më duket kjo verë
Me melodi shiu në cdo kënd.

Nëse ndonjë moment e ke harruar
Takimin tonë,puthjen tonë,shiun tonë,
Jam i sigurtë,sot ke për t’i kujtuar
Kur t’i heqësh burrit këmishën e njomë.

Atëherë shiun do ta përfytyrosh
Duke rënë lehtë mbi flokët e mi,
Aq shumë atë do e xhelozosh,
Sa do i luteshe zotit të ishe shi

PoeziShqip.com is an archive of albanian poems. Each day, we bring you a new poem from new books, magazines, and journals. Poems are chosen from the work of a wide variety of poets published or translated in the English and Albanian language. Our most eminent poets are represented in the selections, but also poets who are less well known. The daily poem is selected for its literary quality and to provide you with a window on a very broad range of poems offered annually by publishers large and small. Included with each poem is information about the poet and the poem's source. Our purpose is to make it easier for people to find poets and poetry they like and to help publishers bring news of their books, magazines, and journals to more people. If this is your first visit to PoeziShqip.com, let us welcome you with poems.