Tag Archives: per ty

Labirint

Shumë e mistershme qënia jote
Të them qënie se s’di ç’te them
Nuk ngjan m’asgjë të kësaj bote
Shembulli i parë gjer në ekstrem.

Ti je e bukur(si shumë të tjera)
Po veç kur flet, lekundet dheu.
Ngjyroset qielli, dridhet dhe era
Kush të dëgjoi e kokën s’ktheu!

Ah,kur ecën…kur ecën ti
Zbërthehet dielli në mij’ra copë
Ku mos të ngjash si perëndi
Me kurorë dielli mbi flokë!

Dhe unë që humba në sytë e tu
N’ato vështrime që ti m’i falje
Preferoj të jem kështu
Pa kërkuar për rrugëdalje.

 

Poezi nga: Bledi Ylli

Pa të

Nuk e di o Zot
pse kaq shumë e dua?
Pse është kaq i veçantë
ai njeri për mua?

Pa të s’mund të jetoj,
Pa të jetën se mendoj,
Pa të botën se imagjinoj,
Pa të veten e harroj.

Shumë e dua,
Pa të s’mund të jetoj,
është shpirti im,
jetën më plotesoj.

Henes

Hena doli e zbeht ne bregoren e saj,
dhe une me laps ne dore,
i lutesha bukurise, mrekullise se saj te zbriste,
te ulej me mua ketu poshte!
Ti flisja per ty gjer e gjate,
henes princeshese se melankolise,
t’mi tregonte hena sekretet e dashurise!
O hene te lutem qe ti nga lart na shikon,
shko dhe i thuaj qe se kam harruar,
thuaj qe vetem per te zemra rreh
dhe syte e mi vetem per te kan vajtuar!
O hene te lutem, princeshe e melankolise
me hallet e mia nuk dua te te lodh,
por kam nevoje diku te shpreh dashurine,
dhe le ta di qe dot nuk me degjone!

PoeziShqip.com is an archive of albanian poems. Each day, we bring you a new poem from new books, magazines, and journals. Poems are chosen from the work of a wide variety of poets published or translated in the English and Albanian language. Our most eminent poets are represented in the selections, but also poets who are less well known. The daily poem is selected for its literary quality and to provide you with a window on a very broad range of poems offered annually by publishers large and small. Included with each poem is information about the poet and the poem's source. Our purpose is to make it easier for people to find poets and poetry they like and to help publishers bring news of their books, magazines, and journals to more people. If this is your first visit to PoeziShqip.com, let us welcome you with poems.