Tag Archives: harresa

Ti, vetëm ti

Nuk mund të them si ndjehem mbrëmjeve pa ty
Ku dielli braktis bukur, atë të fundit ngjyrë,
Kur dhe neonët ndizen, si njerëz ngjajnë pa sy
Dhe pemët gjysëm-duken, si njerëz pa fytyrë!

Më pyet ka njerëz rruga? Ka si jo, gjithmonë
Rendin, i trembë nata dhe zënë folenë e tyre,
Unë që endem rrugëve, pres të bëhet vonë
Më pëlqejnë të gjitha, nuancat e kësaj ngjyre!

Kujtim i skalitur

Kërkoj të gjej rrugëdalje, nga kujtimi yt
N’ato orë të vona kur të sjell ndërmënd,
Gjumi më merr forcën, e me të dhe sytë
Të gjtha vijnë e ikin përveç kujtimit tënd!

Çdo gjë është kalimtare këu në botën time
Si asgjë ”e bukur” nuk mbet në t’njëjtin vënd,
Koha që ka ikur gjithmonë do mbartë kujtime
Por asgjë e dashur s’i ngjan kujtimit tënd.

PoeziShqip.com is an archive of albanian poems. Each day, we bring you a new poem from new books, magazines, and journals. Poems are chosen from the work of a wide variety of poets published or translated in the English and Albanian language. Our most eminent poets are represented in the selections, but also poets who are less well known. The daily poem is selected for its literary quality and to provide you with a window on a very broad range of poems offered annually by publishers large and small. Included with each poem is information about the poet and the poem's source. Our purpose is to make it easier for people to find poets and poetry they like and to help publishers bring news of their books, magazines, and journals to more people. If this is your first visit to PoeziShqip.com, let us welcome you with poems.