Ndjenjë, o ndjenjë

Ndjenjë o ndjenjë që s’më lë rehat
E do zemrën fare pranë gjithmonë,
Ta përkëdhelësh deri në mesnatë
Sa herë që prushi të përvëlon.

Ta mbaj në krahë dhe ta llastoj,
Me ngadalë nga gjumi ta zgjoj,
Eh, ndjenjë o ndjenjë qenka thënë,
Vetëm në ëndrra dashurinë e gjen,

Pse të ndodhesh kështu kaq e pafat,
Shpirti im nuk është asnjëherë rehat,
Eja pra, të dy dorë përdorë shtrënguar,
Në shtratin e butë petale mbuluar.

 

Poezi nga: Luljeta Gjosha Pashollari

PoeziShqip.com is an archive of albanian poems. Each day, we bring you a new poem from new books, magazines, and journals. Poems are chosen from the work of a wide variety of poets published or translated in the English and Albanian language. Our most eminent poets are represented in the selections, but also poets who are less well known. The daily poem is selected for its literary quality and to provide you with a window on a very broad range of poems offered annually by publishers large and small. Included with each poem is information about the poet and the poem's source. Our purpose is to make it easier for people to find poets and poetry they like and to help publishers bring news of their books, magazines, and journals to more people. If this is your first visit to PoeziShqip.com, let us welcome you with poems.