Ata

Rrotullohet toka, të gjithë e dinë askush se pa
Qielli është pa fund, e dimë por një pjesë shohim
Me gjëra ”fantastike” jetojmë në k’të dynja
Se realitetin, bëjmë sikur se njohim…

Pallavra poshtë kollaresh, diploma kot më kot
Premtime nën buzëqeshje, nën fjalë e teori
Me gjepura politike, ndërtuar është kjo botë
Metoda e mushkonjës që gjakun di t’a pi’!

Dikush përdor tërshërën ushqim më cilësor
Kërkon të heqi dhjamin që shumë e ka rrënduar
Dikush numëron brinjët e barkun mban me dorë
Edhe nëpër plehra kërkon për t’mbijetuar!

Një kaos diferencash që jeta vetë krijon
Me fatkeqësinë e tjetrit themi ”ka më keq”
Për ”ata” është turpi dhe faji i takon
Por është dhe i imi dhe i yti është për dreq.

“Ata” që nga lartë shohin, e bëjnë si perandorë
E fatin tonë të lidhur kanë në t’tyret duar
Janë vënë për ty për mua, të popullit shërbëtorë
Dëshira ime-jotja, atje ”ata” ka çua !

Rrotullohet toka, më thoni e pa kush?
Besojmë ato që shkruhen e jo c’shohim vërtetë
”Dikush” lexoi gjithë jetën me dije plotë u mbush
E vdiq si i paditur, krejtësisht në realitet!

PoeziShqip.com is an archive of albanian poems. Each day, we bring you a new poem from new books, magazines, and journals. Poems are chosen from the work of a wide variety of poets published or translated in the English and Albanian language. Our most eminent poets are represented in the selections, but also poets who are less well known. The daily poem is selected for its literary quality and to provide you with a window on a very broad range of poems offered annually by publishers large and small. Included with each poem is information about the poet and the poem's source. Our purpose is to make it easier for people to find poets and poetry they like and to help publishers bring news of their books, magazines, and journals to more people. If this is your first visit to PoeziShqip.com, let us welcome you with poems.