Të huaj

Përse u bëm’ si dy të huaj
Mos më pyet se nuk e di.
Ndoshta shpirtërat zjarrin shuajn’
Atëherë, kur vdes një dashuri.

Përse kur ëmbël vjen mëngjesi
Dëshiroj kujtimin tënd,
Shpirti i etur ç’mund të presi
Nga një dashuri që dhëmb!

Shpirti i etur zjarrin fiku
E rreth tij s’gjen “copa drush”,
Thua, dashuria iku?
Jo, se zjarri bëhet prush!

Vijnë kujtimet porsi era
Zjarrin ndezin prap në shpirt,
E merr ngjyra si pranvera
Ajo bojë e tij e hirtë.

Do të djegë, por sa do t’djegë
Për sa ditë zemrën do t’ngroh,
Do t’vijë ora hi do të mbesë
Do t’vijë ora, thjeshtë do kohë.

Më pas do t’fryjë kujtimi yt,
Mbi dashurinë e mbetur hi,
Ndoshta rrjedhin lotë nga sytë
Zemra s’ngrohet përsëri.

Ja përse u bëmë të huaj
Fjalët s’kanë dhe shumë rënd’si,
Në fund të fundit shpirti vuan
“Vazhdon jeta gjithsesi’’.

Poezi nga: Bledi Ylli

PoeziShqip.com is an archive of albanian poems. Each day, we bring you a new poem from new books, magazines, and journals. Poems are chosen from the work of a wide variety of poets published or translated in the English and Albanian language. Our most eminent poets are represented in the selections, but also poets who are less well known. The daily poem is selected for its literary quality and to provide you with a window on a very broad range of poems offered annually by publishers large and small. Included with each poem is information about the poet and the poem's source. Our purpose is to make it easier for people to find poets and poetry they like and to help publishers bring news of their books, magazines, and journals to more people. If this is your first visit to PoeziShqip.com, let us welcome you with poems.