Gjithçka dhe asgjë

Kur të lindën nuk të pyetën
E do t’vdesësh pakuptuar,
Ke dëshirë t’a jetosh jetën?
Apo thjeshtë duhet jetuar!

Merr një udhë ashtu pa ditur
Gjen një kthesë edhe një tjetër,
Dhe një ditë fare pa pritur
E sheh veten më të vjetër!

Dhe në djall i çon të gjitha
I merr prapa përsëri,
Nuk vonon e shpresës drita
Mes njerëzimit edhe ti!

Nëpër male, rrugë e kthesa
Në gjithçka dhe në asgjë,
Thonjë në mish, dhimbje, mbresa,
Vjen një ditë e nuk sheh më!

Kur të lindën nuk të pyetën
Për të vdekur.., jo e jo,
Mos kërko të dish për jetën
”Sa më shumë atë jeto”!

Poezi nga: Bledi Ylli

 

PoeziShqip.com is an archive of albanian poems. Each day, we bring you a new poem from new books, magazines, and journals. Poems are chosen from the work of a wide variety of poets published or translated in the English and Albanian language. Our most eminent poets are represented in the selections, but also poets who are less well known. The daily poem is selected for its literary quality and to provide you with a window on a very broad range of poems offered annually by publishers large and small. Included with each poem is information about the poet and the poem's source. Our purpose is to make it easier for people to find poets and poetry they like and to help publishers bring news of their books, magazines, and journals to more people. If this is your first visit to PoeziShqip.com, let us welcome you with poems.