Isha dhe jam

Dikur, fjalë të bukura. Të bukura sa më s’bëhet
Ditët e dikurshme, shumëngjyrëshe si pikturë.
Ç’të kujtoj për puthjet që dhe natyra dehej
Mbyllet një kapitull më pas i thonë ” dikur”!

Puthjet e atëhershme nuk janë më tani,
Megjithatë kujtoj, sesi rrënqethnin mishin
Puthjet e atëhershme nuk janë dashuri,
…, ishin!

Gjithmonë na mbyt e ardhmja, duke e menduar
Por ka dhe të kaluara që s’na lenë të ecim,
Çdo kujtim i bukur që vjen nga kohë e shkuar
…, na bënë të ngecim!

Por dhe pa kujtime, çdo të ish’ njeriu
E gjithë ajo që jemi, është ç’kemi jetuar,
Kur kujtoj buzët, flokët, frymën tënde,
Isha them…, jam dhe do të jem i dashuruar!

Poezi nga: Bledi Ylli

PoeziShqip.com is an archive of albanian poems. Each day, we bring you a new poem from new books, magazines, and journals. Poems are chosen from the work of a wide variety of poets published or translated in the English and Albanian language. Our most eminent poets are represented in the selections, but also poets who are less well known. The daily poem is selected for its literary quality and to provide you with a window on a very broad range of poems offered annually by publishers large and small. Included with each poem is information about the poet and the poem's source. Our purpose is to make it easier for people to find poets and poetry they like and to help publishers bring news of their books, magazines, and journals to more people. If this is your first visit to PoeziShqip.com, let us welcome you with poems.