Ç’pamvarësi

Ç’pamvarësi në kthetra korbi,
E nën thundra ”shoviniste”,
Kur ”gërshëra” e një Serbi.
Thellë më thellë Ty po të priste!

Me ç’logjikë i mbyllet dera
E le jashtë motër e vëlla,
Flamurin tënd se valvit era,
Por ajo e tyre ”ah”!

Si të quhesh i pavarur
Kur në vendin tënd s’je zot,
Çdo pëllëmbë nga gjak e lagur,
Dhe nga mallëngjimi… lotë!

Tani do, të jesh Etnike,
E kërkon ç’ka të kanë marrë,
N’ato datat historike,
Plot një shekull, kohë me parë!

Sa të dua o Shqipëri
Jam për ty gjithmonë krenar,
E urrej k’të padrejtësi,
Bashkë me ”firmën” për të ndarë.

Me ç’logjikë e me ç’të drejtë
E me ç’bindje patriote,
Merr në qafë miliona jetë
I vë ‘’viza’’ kësaj toke!

Hart’ e botës s’është pikturë
Eshtë gjak. Eshtë histori.
Eshtë lengjend jo konjekturë,
As marrëveshje “unë dhe ti”.

Sonte, Ti feston lirinë,
Në Kosovë ç’festojnë e di?
Festojnë tënden, pamvarësinë
Bijtë e Tu që s’janë tek Ti!

C’pamvarësi në kthetra korbi
E nën “viza” larë me gjak,
Flakë në fatet e një kombi,
E në zemra njerëzish, flakë!

 

PoeziShqip.com is an archive of albanian poems. Each day, we bring you a new poem from new books, magazines, and journals. Poems are chosen from the work of a wide variety of poets published or translated in the English and Albanian language. Our most eminent poets are represented in the selections, but also poets who are less well known. The daily poem is selected for its literary quality and to provide you with a window on a very broad range of poems offered annually by publishers large and small. Included with each poem is information about the poet and the poem's source. Our purpose is to make it easier for people to find poets and poetry they like and to help publishers bring news of their books, magazines, and journals to more people. If this is your first visit to PoeziShqip.com, let us welcome you with poems.