Per ju femijë të kombit tim

O ju zogjtë e malit,
O lulet në saksi,
O mjalti në hoje,
O qumështi në gji.

O lulja e pranveres,
O yjet në agim,
O të bukurat gardhelina,
O femijet e kombit tim.

O e ardhemja Shqiptare,
Që vjen nga lashtesia,
O vlera pse jetojmë,
Me soj nga iliria.

O djem o trëndafila.
O derdhja mbi ujvar,
Jne ylber me shtate ngjyra,
Jeni romanc në të aguar.

Ti vajza Shqipetare,
Je nektar nga tulipani,
Je ilac qe sheroni plag,
SI lullja te balsami.

Nga shpirti ju uroj,
Shendet dhe lumturi,
Femijte kombit tim,
Në mërgim dhe shqiperi.

Poezi nga: Veron Hoxhaj

PoeziShqip.com is an archive of albanian poems. Each day, we bring you a new poem from new books, magazines, and journals. Poems are chosen from the work of a wide variety of poets published or translated in the English and Albanian language. Our most eminent poets are represented in the selections, but also poets who are less well known. The daily poem is selected for its literary quality and to provide you with a window on a very broad range of poems offered annually by publishers large and small. Included with each poem is information about the poet and the poem's source. Our purpose is to make it easier for people to find poets and poetry they like and to help publishers bring news of their books, magazines, and journals to more people. If this is your first visit to PoeziShqip.com, let us welcome you with poems.