Dëshirë mistike

Je një zjarr që djeg vazhdueshëm
Çdo qelizë, në çdo detaj,
Ekuacion i pakuptueshëm
E kush tjetër mund të t’ngaj’ .

Je dëshirë që rri mistike
Brenda shpirtit tim merr frymë,
Bukuri mitologjike
Në humnerën tënde shtymë.

Je dëshirë që mbulon jetën
Vjen si mall tek unë, këtu,
Me ty njoha të vërtetën
Dhe gënjeshtrën gjithashtu.

Thonë që jetë nuk ka pa ëndrra
Pa pasion s’ka dashuri,
Ti mëngjeseve del nga zemra
Mbrëmjeve futesh përsëri!

Je një zjarr që sjell kujtime
Djeg, por zemra s’bëhet shkrumb,
Gjer në fund të jetës sime
do të djegësh, gjer në fund!

 

 

PoeziShqip.com is an archive of albanian poems. Each day, we bring you a new poem from new books, magazines, and journals. Poems are chosen from the work of a wide variety of poets published or translated in the English and Albanian language. Our most eminent poets are represented in the selections, but also poets who are less well known. The daily poem is selected for its literary quality and to provide you with a window on a very broad range of poems offered annually by publishers large and small. Included with each poem is information about the poet and the poem's source. Our purpose is to make it easier for people to find poets and poetry they like and to help publishers bring news of their books, magazines, and journals to more people. If this is your first visit to PoeziShqip.com, let us welcome you with poems.