Me dy fjalë

Ashtu në ftohtësi, afrohet dimri,
Me të njëjtën ”pallto”, si përherë,
E me ”këpucët” gjysëm hapur,
Pret të shkosh, gjer në pranverë!

Numëron hapat i lodhur
Ik këndej e ik andej,
Mijëra herë “aty” i ndodhur,
Edhe kurrë s’shkove më tej.

Duke kërkuar për të mirën,
Që shumë herë e kishe pranë,
Fluturoje me dëshirën,
Me synim të shkosh “matanë”.

Nën diell e fshehur erdh’ pranvera,
Tani dhe palltua të mban vapë,
Me një bluzë si nga hera,
Prêt ti verën të vij prap.

Dita natës i dorrëzohej,
Nata, ditë bëhej në dritë,
Ditë për ditë shpirti harrohej,
Edhe plakej ditë për ditë!

Hedh mbi botë hapat i heshtur,
Edhe jeten, ”hedh” mbi botë.
Sa kujtime, sa dëshira,
Eh, sa vite, ”hedhur” kot!

Ashtu në ftohtësi, afrohet dimri,
Në shtrat mbuluar, si cdo natë,
Pret të marr i vdekur gjumi,
Në mes ëndrrash, endacak!

Poezi nga: Bledi Ylli

 

PoeziShqip.com is an archive of albanian poems. Each day, we bring you a new poem from new books, magazines, and journals. Poems are chosen from the work of a wide variety of poets published or translated in the English and Albanian language. Our most eminent poets are represented in the selections, but also poets who are less well known. The daily poem is selected for its literary quality and to provide you with a window on a very broad range of poems offered annually by publishers large and small. Included with each poem is information about the poet and the poem's source. Our purpose is to make it easier for people to find poets and poetry they like and to help publishers bring news of their books, magazines, and journals to more people. If this is your first visit to PoeziShqip.com, let us welcome you with poems.