Eklips

Sonte dita u bë natë,
Pa eklips, vetëm nga ti.
U fsheh nën flok’t e tu të gjatë,
N’atë të zezën, mrekulli.

Prisja unë një fjalë nga ty,
Ti e qetë, përdhe vështroje,
Kokën të ngrita, të t’shoh në sy,
Të pash unë, ti s’më shikoje!

Ç’është parajsa e ç’është ferri,
Ngjajnë si ti, apo je ti?
Nga një anë je si ylberi
Ana tjetër, terr i zi!

Fola shumë e ç’nuk të thash,
Ti nuk fole, përsëri,
Edhe sytë nga ty si ndaja,
Të shihja unë, nuk shihje ti.

Një përgjigje është dhe heshtja,
Dhe pse tjetër ndoshta pret,
Kokë e këmbë te lidhë kureshtja,
Të gërryen e tě vret’!

Të besosh vetëm në fjalë,
I thonë të jesh i dashuruar,
Në shpirt ndjenjat vijn’ si valë,
Herë qetë-qetë e herë trazuar!

Sonte dita u bë natë,
N’atë eklips që prure ti,
U fsheh nën flok’t e tu të gjatë,
Edhe aty, mbet’ përgjithnji.

Poezi nga: Bledi Ylli

PoeziShqip.com is an archive of albanian poems. Each day, we bring you a new poem from new books, magazines, and journals. Poems are chosen from the work of a wide variety of poets published or translated in the English and Albanian language. Our most eminent poets are represented in the selections, but also poets who are less well known. The daily poem is selected for its literary quality and to provide you with a window on a very broad range of poems offered annually by publishers large and small. Included with each poem is information about the poet and the poem's source. Our purpose is to make it easier for people to find poets and poetry they like and to help publishers bring news of their books, magazines, and journals to more people. If this is your first visit to PoeziShqip.com, let us welcome you with poems.