Ylli dhe unë

Dikur në qiell kam parë një yll,
Pas shumë kohësh prap e shoh,
Thonë, njësoj janë të gjithë yjet,
Thonë të tjerët unë them, jo!

E njoh mirë atë yll të bukur,
Del gjithmonë mes yjesh shumë,
Herë qëndron edhe i strukur,
Se shihni ju, e shoh veç unë!

Ndriçojnë të gjithë ç’është e vërteta,
Si turmë xix’llonjash, ngatëruar,
Atë yll pas kohësh gjeta,
E prap nuk ka për t’mu afruar!

Nuk mund të vijë, krejt e pamundur,
E as të zgjatem, ta marr në dorë,
Unë një njeri, mes njerëzish humbur,
Ai mes dritash, meteorë!

Jetojmë dhe kështu në këtë botë,
Duam gjithçka të jashtëlogjikshme,
Kërkojmë ato që s’prekim dot,
Zakonisht të paaritshme!

Kjo është e bukura me ne njerëzit
Dashurojmë edhe nga larg!

Poezi nga: Bledi Ylli

 

PoeziShqip.com is an archive of albanian poems. Each day, we bring you a new poem from new books, magazines, and journals. Poems are chosen from the work of a wide variety of poets published or translated in the English and Albanian language. Our most eminent poets are represented in the selections, but also poets who are less well known. The daily poem is selected for its literary quality and to provide you with a window on a very broad range of poems offered annually by publishers large and small. Included with each poem is information about the poet and the poem's source. Our purpose is to make it easier for people to find poets and poetry they like and to help publishers bring news of their books, magazines, and journals to more people. If this is your first visit to PoeziShqip.com, let us welcome you with poems.