Thjesht e imja

Nuk e di në të harrova
A të humba pakuptuar,
Them se po, të dashurova
Të dashuroj edhe harruar!

Ti je mbresa më e bukur
Që durove në stuhi,
Nëse sonte je e zhdukur
Të sjell era përsëri.

Të sjell’ nata të sjell’ shiu,
Dhe mëngjesi ty te sjellë,
Ajo lule dikur mbiu
U bë pemë me rrënjët thellë.

Edhe sonte e harruar
Diku aty në një sirtar,
Një deshirë për të kerkuar
Gjeti flok’t e tu, gjithë ar.

Gjeti sytë e Prometheut
Mes një zjarri plotë ndriçim,
Bukuri… E buk’re e dheut
Je bërë një me trupin tim!

Nuk e di në të harrova,
As nuk di, ku je tani,
Por në zemër kur kërkova,
Ish’ e mbushur vec nga Ti!

Poezi nga: Bledi Ylli

 

PoeziShqip.com is an archive of albanian poems. Each day, we bring you a new poem from new books, magazines, and journals. Poems are chosen from the work of a wide variety of poets published or translated in the English and Albanian language. Our most eminent poets are represented in the selections, but also poets who are less well known. The daily poem is selected for its literary quality and to provide you with a window on a very broad range of poems offered annually by publishers large and small. Included with each poem is information about the poet and the poem's source. Our purpose is to make it easier for people to find poets and poetry they like and to help publishers bring news of their books, magazines, and journals to more people. If this is your first visit to PoeziShqip.com, let us welcome you with poems.