Fjala

Sa e ëmbël, dhe e brishtë,
Herë këndshme, herë e trishtë,
Me fjalë bën shumë për veti,
Mund ta sheh hairin dhe shteti!

Po me fjalë, mund te behën ura,
Behën bashkë shumë gra dhe burra,
po te bëjnë mendjen, e vetë,
mund te bëjnë puqe ne shtet!

Me fjalë ndahen, kodra e brigje
bëjmë marrëveshje-hapen shtigje,
me fjalë të ëmbla nisë e mbara,
Ndërrojmë unaza, bëhen dasma,
Me fjalë t ‘mire se jo me t ‘keqe,
bëjmë kuvende dhe ahengje!

Fjalë e keqe s’ka uratë,
s’të le t ‘qete as ditë as natë,
e shumë shpesh te ve për muri,
Nuk te le jo ‘kurrfarë ‘burri!

Fjalë e ëmbël buzë e gazë,
thellë ne shpirte, te benë me u kënaq,
i banë t ‘mirat, fetë e fetë.
Dhe vetë jeta mban lezet!

Me fjalë tëmbla bëjmë marrëveshje,
I banë t’ gjithë te zgjojnë kureshtje
shpëlahen t ‘këqijat, ma s’kanë vend,
e banë veten me u përmend.

– Poezia u dërgua nga: Sahit Shala –

PoeziShqip.com is an archive of albanian poems. Each day, we bring you a new poem from new books, magazines, and journals. Poems are chosen from the work of a wide variety of poets published or translated in the English and Albanian language. Our most eminent poets are represented in the selections, but also poets who are less well known. The daily poem is selected for its literary quality and to provide you with a window on a very broad range of poems offered annually by publishers large and small. Included with each poem is information about the poet and the poem's source. Our purpose is to make it easier for people to find poets and poetry they like and to help publishers bring news of their books, magazines, and journals to more people. If this is your first visit to PoeziShqip.com, let us welcome you with poems.