Kur heshtja flet

Kur fryn’ erë e ngrihen gjethet
Sikur marrin shpirtin tim,
Trupi heshtë, lëngon, rënqethet
I pa shpirt në mallëngjim.

Dhunshëm shkelë kufijtë e mi
Sipas qejfit, hyn e del,
Mund të quhesh dashuri,
Kur në paqe dhunshëm shkel?!

Sa dashuri që u harruan
Dergjen diku, kurse ti,
Edhe pse vitet rradhë kaluan,
Këmbëngul të mbetesh dashuri!

Më fal! Sonte jam i lodhur,
S’do të përkund nëpër mendime,
Sytë do të mbyll edhe pa folur,
Do t’vë në gjumë, zemrën time!

Mos mbaj mër të thashë më fal,
Unë di mirë, fjalën të mbaj,
Në do eja, veç mos qaj,
E as mos thuaj asnjë fjalë.

Monologonte errësira,
Zë kish erën, e tek unë,
zgjoi dëshira qindra-mijra,
Iku dhe kjo natë, pa gjumë.

PoeziShqip.com is an archive of albanian poems. Each day, we bring you a new poem from new books, magazines, and journals. Poems are chosen from the work of a wide variety of poets published or translated in the English and Albanian language. Our most eminent poets are represented in the selections, but also poets who are less well known. The daily poem is selected for its literary quality and to provide you with a window on a very broad range of poems offered annually by publishers large and small. Included with each poem is information about the poet and the poem's source. Our purpose is to make it easier for people to find poets and poetry they like and to help publishers bring news of their books, magazines, and journals to more people. If this is your first visit to PoeziShqip.com, let us welcome you with poems.