Ka momente

Ka momente ku gjithcka bëhet rutinë,
Gjen momentin dhe rutina kur të vjen,
Pikërisht, at’herë kur kërkon ndihmë,
E pikërisht at’herë kur ndihmë nuk gjen!

Ka momente ku do t’zhytesh në vetmi,
Gjen momentin dhe vetmia kur të vjen,
Pikërisht, kur ke nevojë për një njeri,
Edhe një sup që të vesh kokën nuk e gjen!

Ka momente ku do t’jesh dhe i gëzuar,
Ndonjëherë vijnë vetë të mirat e të mbulojnë,
Pikërisht, kur nuk kërkon për të t’ndihmuar,
E cuditërisht të gjithë nxitohen të ndihmojnë!

E pikërisht, kjo e fundit do vëmëndje,
Kur të gjithë do të nxitojnë për të ndihmuar,
O do të jesh personazh i ndonjë ëndrre,
Ose nuk di, sa shumë ke nëpër duar!

PoeziShqip.com is an archive of albanian poems. Each day, we bring you a new poem from new books, magazines, and journals. Poems are chosen from the work of a wide variety of poets published or translated in the English and Albanian language. Our most eminent poets are represented in the selections, but also poets who are less well known. The daily poem is selected for its literary quality and to provide you with a window on a very broad range of poems offered annually by publishers large and small. Included with each poem is information about the poet and the poem's source. Our purpose is to make it easier for people to find poets and poetry they like and to help publishers bring news of their books, magazines, and journals to more people. If this is your first visit to PoeziShqip.com, let us welcome you with poems.