Më prit se erdha

Dhe në ferr qofsh, pranoj te hy,
E te vij me pranë dashuris’ sime,
Sa shumë un’ të kam dashur ty,
Dhe jetoj me të bukurat kujtime.

Me prit i dashur, me prit se erdha,
Sa shumë larg teje, qëndrova në mote,
Sa shume mall e largësi më dhe,
E kam mbetur pushtuar nga magjia jote.

Ky shpirti im, thellë i helmuar,
S’e ndjen kush e kur qetësinë,
Po dhe paqe s’kam kërkuar,
Se ndonjë ditë pranë teje do vij.

Më prit i dashur, më prit se erdha,
Këtu te ky vend është bërë katrahur,
Këtu ka veç dimër e s’po vjen vera,
Pabarazia po ndihet gjithkund.

 

PoeziShqip.com is an archive of albanian poems. Each day, we bring you a new poem from new books, magazines, and journals. Poems are chosen from the work of a wide variety of poets published or translated in the English and Albanian language. Our most eminent poets are represented in the selections, but also poets who are less well known. The daily poem is selected for its literary quality and to provide you with a window on a very broad range of poems offered annually by publishers large and small. Included with each poem is information about the poet and the poem's source. Our purpose is to make it easier for people to find poets and poetry they like and to help publishers bring news of their books, magazines, and journals to more people. If this is your first visit to PoeziShqip.com, let us welcome you with poems.