Zëri i shtegtarit

Cak e cukë përmbi çati,
Një shtegtar qe vije, për vjet,
Me plotë endje e mjeshtri,
Po ndërtonte, çerdhen vet.

Me mjeshtri e plo kujdes,
Kashtë e llaç i bënin bashkë,
Ciu e ciu, si të kishin shpresë,
Se një ditë shumë kam me i dashtë!

Unë si fëmijë, “mistrec i vogël”
Nganjëherë hedhja ndaj gurë,
Fat i madh qe si qëlloja,
S’mund t’i hedhja, përmbi murë!

Po ta dija, për pakë vite
Se dhe vet do jem shtegtar,
Ika me tre dallëndyshe,
Larg n ‘veri këtu kam ardhë.

Edhe ne tash kem dy çerdhe,
Një këtu, e një në atdhe,
Lamtumirë e mirëserdhe,
Për të tjera nuk dimë ne!

Poezi nga:Sahit Shala

PoeziShqip.com is an archive of albanian poems. Each day, we bring you a new poem from new books, magazines, and journals. Poems are chosen from the work of a wide variety of poets published or translated in the English and Albanian language. Our most eminent poets are represented in the selections, but also poets who are less well known. The daily poem is selected for its literary quality and to provide you with a window on a very broad range of poems offered annually by publishers large and small. Included with each poem is information about the poet and the poem's source. Our purpose is to make it easier for people to find poets and poetry they like and to help publishers bring news of their books, magazines, and journals to more people. If this is your first visit to PoeziShqip.com, let us welcome you with poems.