Fuente de Fortuna

Në mbrëmje dielli perëndon
Si një buzëqeshje në fytyrë
Nata griset në hapsirën e ndyrë
Ku nisin lojra të gjumit të vonë.

Liberta ! Të mund të thoj i burgosuri
Tani prangat e ëndërrës si ka gardiani
Dashuria e tij është Trëndafili i një inati
Që vyshket nën petale të një të përsosuri.

Liberta ! Fuente de Fortuna Liberta!
Tani ky ishull po lind një histori të re
Ku ti nuk e kupton e unë se gjeta
Se kush është fundi i botës së re.

Porsi dielli që fle dalngadal në detë
Ashtu dhe i burgosuri kokën mbështet
Në muret e jetës , ëndërrës të pavërtet
Ku anija e jetës në Fuente de Fortuna mbytet.

Anije me flatra , me ëndërra në sirtar
Fuente de Fortuna, toka e re e mbinjeriut
Aty do të mbetet Parajsa ime që se kam parë
Aty do të takoj ëngjëllin, Zotin tim, të plakut, e të riut.

Nga : L.S. ( David GLOR)

PoeziShqip.com is an archive of albanian poems. Each day, we bring you a new poem from new books, magazines, and journals. Poems are chosen from the work of a wide variety of poets published or translated in the English and Albanian language. Our most eminent poets are represented in the selections, but also poets who are less well known. The daily poem is selected for its literary quality and to provide you with a window on a very broad range of poems offered annually by publishers large and small. Included with each poem is information about the poet and the poem's source. Our purpose is to make it easier for people to find poets and poetry they like and to help publishers bring news of their books, magazines, and journals to more people. If this is your first visit to PoeziShqip.com, let us welcome you with poems.