Vetmia: Bota e Potëve

Kam dëgjuar shpesh,
nga njerëz naivë,
tè ndenjturit vetëm,
tè bën depresivë!

Në një farë mënyre,
paaak tè drejtë u jap,
një që izolohet,
ka një handikap!!

Shumë herë na ka ndodhur,
tè kemi dëgjuar,
disa tè vetmuar,
ku kanë përfunduar!…..

Shumë herë nuk e dimë,
komplet tè vërtetën,
disa tragjikisht,
e kanë mbyllur jetën!…

Shpeshherë vetmia,
të ‘terrorizon’,
të heq kënaqësinë,
dhe të torturon!……

Por nuk ndodh kështu,
me asnjë poet,
për t’u frymezuar,
do vetminë e vet !!

Mendja e poetit,
né gjendje lirie,
e nxjerr fantazinë,
né moment vetmie!

Vargjet homeriane,
që shumë herë lexojmë,
s’i i shkruajnë poetët,
duhet t’a kuptojmë !…

Shumë prej poezive,
me vargje tè ‘rënda’,
u’a njohim sekretin,
që e ruajnë brënda!!

Në çdo poezi,
tè klasit tè parë,
tè gjithe poetët,
kanë qenë vetmitarë!!

Né botën e tyre,
nga tè tjerët ndarë,
kanë nxjerë xhevhaire
dhe margaritarë !.

Si shkruajnë poetët,
jo të gjithë kuptojnë
njerëzit mrekullohen,
kur vargjet lexojnë!…

Njerëzit do jenë bashkë,
né jetè tè jetëve,
vetmia do ngelet,
bota e poetëve!!

Nga: Adhurim Brahimaj

PoeziShqip.com is an archive of albanian poems. Each day, we bring you a new poem from new books, magazines, and journals. Poems are chosen from the work of a wide variety of poets published or translated in the English and Albanian language. Our most eminent poets are represented in the selections, but also poets who are less well known. The daily poem is selected for its literary quality and to provide you with a window on a very broad range of poems offered annually by publishers large and small. Included with each poem is information about the poet and the poem's source. Our purpose is to make it easier for people to find poets and poetry they like and to help publishers bring news of their books, magazines, and journals to more people. If this is your first visit to PoeziShqip.com, let us welcome you with poems.