Dreret i muhisin henes

 

Nëse planet e kristalta në zemrën tënde fshihen,
Dalja e tyre në hapësirat yjore nuk përbën katastrofë,
Uji i tyre i ngrirë do të shkrihet,
Oqeanet dhe detet do krijohet.

Ka gjasa të mbetesh çupëline tekanjoze,
Në dallgët e jetës që përmbysin ndjenjat,
Mos kërko fillimin në fundin e gjërave,
Zbret zogu i drurëve të artë të pyllit,

Ulet në qerpikët e zinj të heshtjes
Dhe pi pikën e lotit, ne cepin e syrit
kerkon atje ate qe ka humbur
ne ndjenja te ngaterruara te bera grumbull!

PoeziShqip.com is an archive of albanian poems. Each day, we bring you a new poem from new books, magazines, and journals. Poems are chosen from the work of a wide variety of poets published or translated in the English and Albanian language. Our most eminent poets are represented in the selections, but also poets who are less well known. The daily poem is selected for its literary quality and to provide you with a window on a very broad range of poems offered annually by publishers large and small. Included with each poem is information about the poet and the poem's source. Our purpose is to make it easier for people to find poets and poetry they like and to help publishers bring news of their books, magazines, and journals to more people. If this is your first visit to PoeziShqip.com, let us welcome you with poems.