Nuk Urrej

Ulur në katin e pijetores
Dhëmbë-verdhi i djersitur
Sorrollatet si pallua e ditës
Nuk dua të urrej.

Zëri i neandertalit të mjerë
Mëton vëmendjen
Shikjimet më enden
Tentoj të mos urrej.

Ndjenjat më zbuten
Qetësia më ka mbërthyer
Sërish mëkatarët më ofrohen
Jam i huaj të urrej.

Dera e hapur ofron daljen
Endacakëve të ndërgjegjeve të gjorë
Krekosjet dhe merit enden
Jam mbi fjalën urrej.

Era dhunti na shpërblen
Në krahët e saj ajri pastrohet
Frymon kthjelltësi sytë shpërblehen
Urrej të urrej.

tyran prizren spahiu

PoeziShqip.com is an archive of albanian poems. Each day, we bring you a new poem from new books, magazines, and journals. Poems are chosen from the work of a wide variety of poets published or translated in the English and Albanian language. Our most eminent poets are represented in the selections, but also poets who are less well known. The daily poem is selected for its literary quality and to provide you with a window on a very broad range of poems offered annually by publishers large and small. Included with each poem is information about the poet and the poem's source. Our purpose is to make it easier for people to find poets and poetry they like and to help publishers bring news of their books, magazines, and journals to more people. If this is your first visit to PoeziShqip.com, let us welcome you with poems.