Sikur

Sikur të mundja të këqijat t’i mblidhja
Që të tjerët neve na kanë bërë
E të gjitha në një thes t’i hidhja
Të mbushej thesi si me rërë.

E drejt e në peshore ta zvarrisja thesin
Peshën pa hile t’ja shënoja
Të këqijat e tjera që të maten presin
Pranë thesit tjetër t’i tuboja.

T’i merrja të këqijat që ne i bëmë vetes
Që gjithashtu janë shumë
Qe sa vite ecin si uji tatpjetës
Krejt i papenguar rrjedh i lashti lumë.

Dhe thesin tjetër kur ta masja
T’i shkundja të këqijat e t’i lija pranë
Se nuk ndryshojnë shumë nga qasja
Si ne si ata këtë vend si plaçkë e pamë

Ireshtansi

Per autorin: Ireshtansi ka lindur ne vitin 1975 ne rrethin e Prizrenit

PoeziShqip.com is an archive of albanian poems. Each day, we bring you a new poem from new books, magazines, and journals. Poems are chosen from the work of a wide variety of poets published or translated in the English and Albanian language. Our most eminent poets are represented in the selections, but also poets who are less well known. The daily poem is selected for its literary quality and to provide you with a window on a very broad range of poems offered annually by publishers large and small. Included with each poem is information about the poet and the poem's source. Our purpose is to make it easier for people to find poets and poetry they like and to help publishers bring news of their books, magazines, and journals to more people. If this is your first visit to PoeziShqip.com, let us welcome you with poems.