Shpirt nostalgjik

Ra dhe ylli, ai, i fundit,
Edhe qielli mbet’ i zi,
Në të kundërt rrjedh’ e lumit,
Në të kundërt edhe ti!

Dhe dëshira rri pranë brengës,
Edhe brenga një dëshirë,
Eshtë një “ah”, në krah të erës,
Që përhapet n’errësirë!

Pjesë e jetës koh’ e shkuar,
Rrjedhin vitet si muzik,
Në një qosh’ i përmalluar,
Unë me shpirtin nostalgjik!

Sot dhe yjet më braktisën,
Duket nata, kërcënim,
Në kërkimin tënd u nisën,
Puthje plotë me adhurim!

Nga zinxhirët e memorjes
Do m’shpëtosh një ditë dhe ti
Dashuri, përtej harresës.
Dhe pas vdekjes, dashuri!

Rra dhe ylli, ai, i fundit,
Edhe qielli mbet’ i shkret,
Në të kundërt rrjedh’e lumit,
Në të kundërt dhe unë vetë!

 

PoeziShqip.com is an archive of albanian poems. Each day, we bring you a new poem from new books, magazines, and journals. Poems are chosen from the work of a wide variety of poets published or translated in the English and Albanian language. Our most eminent poets are represented in the selections, but also poets who are less well known. The daily poem is selected for its literary quality and to provide you with a window on a very broad range of poems offered annually by publishers large and small. Included with each poem is information about the poet and the poem's source. Our purpose is to make it easier for people to find poets and poetry they like and to help publishers bring news of their books, magazines, and journals to more people. If this is your first visit to PoeziShqip.com, let us welcome you with poems.