Flutura ne zemren time

Më duket bota më e bukur
Kur prezencen tënde ndjej,
Ç’të të bëj që je një flutur,
Herë të humb e herë të gjej!

Gjatë e gjerë e shtriva zemrën
E bëra fushë me lule plot,
Kurthe ngrita për ty flutur
Por ç’e do, s’të kapa dot!

U pajtova me dëshiren
E të lash te jesh ashtu,
I’u nënshtrova reaitetit
Ti atje e unë këtu.

Vjen ngadalë në zemrën time
Edhe ulesh pa u ndjerë,
Ndonjëherë, je muza ime
Dhe mërzia, ndonjëherë!

 

PoeziShqip.com is an archive of albanian poems. Each day, we bring you a new poem from new books, magazines, and journals. Poems are chosen from the work of a wide variety of poets published or translated in the English and Albanian language. Our most eminent poets are represented in the selections, but also poets who are less well known. The daily poem is selected for its literary quality and to provide you with a window on a very broad range of poems offered annually by publishers large and small. Included with each poem is information about the poet and the poem's source. Our purpose is to make it easier for people to find poets and poetry they like and to help publishers bring news of their books, magazines, and journals to more people. If this is your first visit to PoeziShqip.com, let us welcome you with poems.