Ne kryqezim

Në një nga kryqëzimet e jetës
papritur u takuam,
kur unë s’isha unë…e ti s’ishe ti,
u pamë një herë gjatë në sy,
dhe mbetëm të mbërthyer aty.
Rrugën humbëm,
nuk dinim nga shkonim,
here shkelnim në gropa,
herë mbi bar e asfalt,
here humbnim njeri tjetrin,
herë e gjenim prapë.


Sot përsëri u takuam
ne të njëjtin kryqëzim,
ku atëherë u pamë
e sot ndjejmë mallëngjim,
shihemi në sy e s’njihemi,
rruget tashmë i dimë,
por une s’jam më unë
e ti s’je më ti.
Duhet te vazhdojmë rrugën,
secili në tjetër drejtim,
por këmbët nuk lëvizin,
syte na kanë ngrirë,
midis nesh heshtja e gjatë,
ne përsëri në atë kryqëzim.

PoeziShqip.com is an archive of albanian poems. Each day, we bring you a new poem from new books, magazines, and journals. Poems are chosen from the work of a wide variety of poets published or translated in the English and Albanian language. Our most eminent poets are represented in the selections, but also poets who are less well known. The daily poem is selected for its literary quality and to provide you with a window on a very broad range of poems offered annually by publishers large and small. Included with each poem is information about the poet and the poem's source. Our purpose is to make it easier for people to find poets and poetry they like and to help publishers bring news of their books, magazines, and journals to more people. If this is your first visit to PoeziShqip.com, let us welcome you with poems.