Je shum larg

Shoh detin e kalter dhe dielin plot shkelqim
e zhytyr ne mendime mbyll syte me trishtim
e ne nje cast te bukur ndjej parfumin tend
shoh po ti sje dhe dhimbja ze prape vend.

Dhe aty kuptoj qe ti je mjaft larg
dhe lotet ne sy gati me behen varg,
dhe veten e ndjej si i burgosuri yt
zinxhiri qe me ke vene per cudi sme mbyt.

Duke te pasur larg ndihem si ne burgim
nga dritarja e burgut me behesh si vegim?
me vjen per te qare por them behu burre
por zemra brenda plas e pyet deri kur ?

Kujtoj sesi ti flejte i qete ne supin tim
ai moment do doja mos kish kurre mbarim,
po jetoj ferrin pa ty ne kete qeli
dhe zemra brenda plas e pyet ku je ti?

Qe kur ti ke ikur asgje gje ska kuptim
se ti vajze je ajer per zemren e shpirtin tim,
mendoj shume per ty dhe per largesin
dhe zemra brenda plas te lutem eja bashke te rrime

PoeziShqip.com is an archive of albanian poems. Each day, we bring you a new poem from new books, magazines, and journals. Poems are chosen from the work of a wide variety of poets published or translated in the English and Albanian language. Our most eminent poets are represented in the selections, but also poets who are less well known. The daily poem is selected for its literary quality and to provide you with a window on a very broad range of poems offered annually by publishers large and small. Included with each poem is information about the poet and the poem's source. Our purpose is to make it easier for people to find poets and poetry they like and to help publishers bring news of their books, magazines, and journals to more people. If this is your first visit to PoeziShqip.com, let us welcome you with poems.