Për një Shqipëri

Nga mërgimi lëshoj një za
Ju thrras t’gjithve motër e vlla
Një Shqipëri S’bashku me ba.

Hajt ju vllëzër mos t’jau nin
Të bashkuar e kem fuqin.
Vllëzer motra s’bashku t’punojm
Trojet tona ti bashkojm
Amanetin në vend ta qojm.

Te molla e kuqe Flamurin ta vendojm.
Te molla e kuqe ta vendojm Flamurin.
Ne mes te Serbis ta ndertojm murin.
Ta realizojm ëndërren ton shëkullore
Te lir te vallëzojm në tokat arbërore.

Ne tokat e arberore se bashku te jetojm.
Per jet e mot, ket tok ta gezojm.
Mos te mund askush të nderhy n’mes ne.
Ta duam njëri tjetrin,ta mbrojm ket Atdhe.

Ta duam njëri tjetrin.
Lart ne qjell ta ngrisim.
Ta duam Shqiponjen dhe plisin e bardh.
Te themi me mburrje se jemi Shqiptar.

Ketu kemi lindur,këtu do jëtojm.
Amanetin e të parëve
Në Vënd sot ta qojm.

Mos ti shikojm Kisha as Xhamia
Forca e jon është Shqiptaria.
Mos të shikojm i cilit besim je
Nderi i yn ta bëjm një Atdhe.

Mos na lini të na qaj kjo zemer.
Duam bashkim te bëjm emer.
Mos na lini keshtu te ndar
Te fyer e te shar.
Duam bashkimin ton Kombtar.

Një porosi sot e kam per ju
Amanetin ne vend mema qu.

Z.Sumaj

PoeziShqip.com is an archive of albanian poems. Each day, we bring you a new poem from new books, magazines, and journals. Poems are chosen from the work of a wide variety of poets published or translated in the English and Albanian language. Our most eminent poets are represented in the selections, but also poets who are less well known. The daily poem is selected for its literary quality and to provide you with a window on a very broad range of poems offered annually by publishers large and small. Included with each poem is information about the poet and the poem's source. Our purpose is to make it easier for people to find poets and poetry they like and to help publishers bring news of their books, magazines, and journals to more people. If this is your first visit to PoeziShqip.com, let us welcome you with poems.