Lamtumire

Në vorbullën e jetës së shkurtë
Kur ndjenjat ngatërrohen
Trupi noton
Shpirti vuan
Kërkoj dorën e mirësisë
Fjalët ngushlluese.

Ajo në stilin e saj ekstravagant
Ofrohet kërkon shoqëri
Shpreh mirëseardhje dhe ngadal më fton.

Dalim bashkë në fushën e jetës
Ku nata është ditë dhe dita natë
Gjejmë këndin tonë të kënaqësisë
Në vendin e çmendurisë intime.

Fundjava sjell ngushëllim të plotë
Në gjirin e familjes së saj
Veshur me jelek të hollë e të tejdukshëm
Kërcejmë në ujin e ftohtë të pishinës.

Të nesërmen kthehem në shtëpin modeste
Dera e mbyllur porosia më pret
Jam dhe qofsh mirë
Ish mistresa
Lamtumirë.

Tyran J Spahiu
vargje poetike IV
poezia buron

PoeziShqip.com is an archive of albanian poems. Each day, we bring you a new poem from new books, magazines, and journals. Poems are chosen from the work of a wide variety of poets published or translated in the English and Albanian language. Our most eminent poets are represented in the selections, but also poets who are less well known. The daily poem is selected for its literary quality and to provide you with a window on a very broad range of poems offered annually by publishers large and small. Included with each poem is information about the poet and the poem's source. Our purpose is to make it easier for people to find poets and poetry they like and to help publishers bring news of their books, magazines, and journals to more people. If this is your first visit to PoeziShqip.com, let us welcome you with poems.