Perse nuk vjen

Shoh dallëndyshet që ikin larg
dhe gjethët që u zverdhën pak,
mbi vreshta tutje bryma ra…
përse ti s’vjen, pse nuk vjen pra?

Eja në krah të të mbaj
Të t’admiroj e të vdes pastaj,
dhe ta vëj kokën që më dhëmb
mbi gjoksin tënd, mbi gjoksin tënd!

A të kujtohet koha vallë,
kur të dy bridhnim në livadhe,
kur unë të ngritja pupël në erë
me mijëra herë, me mijëra herë!

Në botë gjendën femra plot
që sytë i kanë zjarr e lot…
të arta qofshin ato gra
si ti nuk ka, si ti nuk ka!

Ti dritë do sjellësh e kthjëllim
në jetën time, shpirtin tim,
ti mbi çdo yll ke bukuri
e dashur moj, e shtrenjtë ti!

Vjeshta tani mbi fushat zverdh,
rrafshultat i shkretoi përreth
Po bien fletët ca nga ca…
përse ti s’vjen, pse nuk vjen pra?

Mihal Eminesku

PoeziShqip.com is an archive of albanian poems. Each day, we bring you a new poem from new books, magazines, and journals. Poems are chosen from the work of a wide variety of poets published or translated in the English and Albanian language. Our most eminent poets are represented in the selections, but also poets who are less well known. The daily poem is selected for its literary quality and to provide you with a window on a very broad range of poems offered annually by publishers large and small. Included with each poem is information about the poet and the poem's source. Our purpose is to make it easier for people to find poets and poetry they like and to help publishers bring news of their books, magazines, and journals to more people. If this is your first visit to PoeziShqip.com, let us welcome you with poems.