Perralle dashurie

Në sy i ndriste ylberi i moshës,
buzëqeshja fytyrën shoqëronte në ç’do çast,
gjithçka në këtë botë që ndodhte se çudiste,
se zemrën dashuria ja kish marrë.

Fluturonte diku në mes yjesh,
në mendje kish ndërtuar lumturinë,
e tillë dashuri s’mund të ndodhte,
se dhe Platoni dashuruar kish filozofinë.

Një bukuri e tillë s’mund të gjendej,
në tjetër kohë a epokë,
të atit i tha një ditë i mahnitur,
te tilla mrekulli , ndodhin veç njëherë në botë.

Më shumë i mahnitur se i biri,
që kujtimet i solli nga e shkuara,
për të dashurën, të shtrenjtën e dikurshme,
si zog në qiell një ditë kish fluturuar.

Të njëjtën pyetje i kish bërë,
dhe ai te atit më parë,
nuk është e lehtë në dashuri i kish thënë,
se dhe unë rrëmbyer dashurinë kisha marrë.

…të kapur në mendime, shikimin kryqëzuan,
i biri në të tashmen, i ati në të shkuar !…

Vladimir Çipa

PoeziShqip.com is an archive of albanian poems. Each day, we bring you a new poem from new books, magazines, and journals. Poems are chosen from the work of a wide variety of poets published or translated in the English and Albanian language. Our most eminent poets are represented in the selections, but also poets who are less well known. The daily poem is selected for its literary quality and to provide you with a window on a very broad range of poems offered annually by publishers large and small. Included with each poem is information about the poet and the poem's source. Our purpose is to make it easier for people to find poets and poetry they like and to help publishers bring news of their books, magazines, and journals to more people. If this is your first visit to PoeziShqip.com, let us welcome you with poems.