Leter nga burgu

Jam i mbyllur ne qeli
Si nje zog i vetmuar
Mora lapsin dhe nje flete
Nje leter per ta shkruar

Te them jam mire, mire nuk jam
As shpresen per jete me nuk e kam
Nuk besoj me ne drejtesi
Pa bere faj me futen ne burg te zi

Ditet kalojne e vitet shkojne
Si nje kriminel me trajtojne
Nuk ka buk as drite as gjume
Qe tju shoh ju malli me ka marr shume


Po plaken prinderit e rritet femia
E une nuk jam te shtepia
Qe t’ju ofroj mbeshtetjen time
Te jem pran tyre ne gezime e hidherime.

Me dore po shkruaj e me lot po lotoj
Qe te jeni te gjithe mire une shpresoj
Cdo nate ju shoh, por ne gjume
Ju pershendes te gjitheve dhe ju dua shume….

PoeziShqip.com is an archive of albanian poems. Each day, we bring you a new poem from new books, magazines, and journals. Poems are chosen from the work of a wide variety of poets published or translated in the English and Albanian language. Our most eminent poets are represented in the selections, but also poets who are less well known. The daily poem is selected for its literary quality and to provide you with a window on a very broad range of poems offered annually by publishers large and small. Included with each poem is information about the poet and the poem's source. Our purpose is to make it easier for people to find poets and poetry they like and to help publishers bring news of their books, magazines, and journals to more people. If this is your first visit to PoeziShqip.com, let us welcome you with poems.