Iki

Iki ….
Fluturoj …
S’ka rendesi ku shkoj,
rreshkas i shndrruar ne fllad,
behem Natyre papritmas ne nje cast,
pa u ndalur se qenuri Njeri,
por jam Njeri ne fillesat e tij …

…. Lahem me uje lumi e floket mi kreh era,
nuk kam turp e nuk fshihem ne ferra,
fluturoj !…
… Ku shkoj ?…
… As vete nuk e di,
ku te me coj mendja, pranoj gjithsesi,
rreshkas me flladet, nder qiej rreshkas,
behem Njeri Ere e brenda pyjeve uleras,
perplasem dhe thyhem, duke thyer nje dege,
drejt tokes leshohem si nje pike vese,
si nje pike loti nga qielli gri,
mbi nje fare te vogel qe dergjet ne vetmi …

… Per te lindur jete ….

Ngrihem nga dheu nepermjet fares permbi toke,
jam njeri bime, e diell kerkoj,
luftoj …
Dhe si bime luftoj gjithsesi,
qe driten e diellit ta kap ta arrij …
Mes bimesh te tjera,
mes shkurresh e ferrash ….

Iki fluturoj,
vetveten trazoj me fllad perseri,
ngrihem mbi re e ndalem aty,
Token time nga lart e veshtroj,
e te verteten e saj prej aty e kuptoj,
lengon,
Toka ime lengon,
ka kohe tashme qe me gjysem fryme renkon,
dhe nje pike loti behem nder re,
mbushur me dhimbje perplasem mberdhe,
mbi nje fare te re perseri e perseri,
me shprese se nje jete tjeter do te mbij … Aty !!!…

PoeziShqip.com is an archive of albanian poems. Each day, we bring you a new poem from new books, magazines, and journals. Poems are chosen from the work of a wide variety of poets published or translated in the English and Albanian language. Our most eminent poets are represented in the selections, but also poets who are less well known. The daily poem is selected for its literary quality and to provide you with a window on a very broad range of poems offered annually by publishers large and small. Included with each poem is information about the poet and the poem's source. Our purpose is to make it easier for people to find poets and poetry they like and to help publishers bring news of their books, magazines, and journals to more people. If this is your first visit to PoeziShqip.com, let us welcome you with poems.