Thirrme serish

Luftën e fituam bashkë, miku im,
Po ç’të duhet ty, të mendosh s’koti?
Nëse ndonjë natë, të vij si vegim,
Thuaj me tallje:-Për luftë qe i zoti!

Thuaj:-Bëri mirë, që me luftën iku,
Se tani në paqe nuk të duhem më.
Unë kam peng, më shumë se armiku,
Ti nga ligësia, nuk matesh me të.

Po kur të ndodhesh, ti sërish në luftë,
Se kjo botë ka plotë sherre të tjerë.
Thirrmë të vi, s’ke pse ndihesh ngushtë,
Dhe unë për ty, s’do mendoj dy herë.


Nuk është se fitues, dua të të shoh,
Madje fitoret, më lodhën pa masë.
Po thjesht, të kujtoj ty një tjetër kohë,
Se ndoshta do gjesh, shpirtin që le pas.

Nuk është se dua, të të shoh me plagë,
Si dikur për ty, unë do rimarr plumba.
Eja veç një çast, ma hiq këtë vragë,
Në luftë të ruajta, në paqe të humba.

Nuk është se ende, s’të kam në mendje,
Po eja shiko dhimbjet që le tek unë.
Mos kërko ndjesë, për mungesën tënde,
Nëse ndenje larg, ti ke pasur punë.

Thuamë kur ngushtë, do ta ndjesh veten,
Unë do vi tek ti dhe të hiqem zvarrë.
Po nëse nuk vi, mendoje të keqen,
S’të erdha në luftë!?Eja tek një varr!

PoeziShqip.com is an archive of albanian poems. Each day, we bring you a new poem from new books, magazines, and journals. Poems are chosen from the work of a wide variety of poets published or translated in the English and Albanian language. Our most eminent poets are represented in the selections, but also poets who are less well known. The daily poem is selected for its literary quality and to provide you with a window on a very broad range of poems offered annually by publishers large and small. Included with each poem is information about the poet and the poem's source. Our purpose is to make it easier for people to find poets and poetry they like and to help publishers bring news of their books, magazines, and journals to more people. If this is your first visit to PoeziShqip.com, let us welcome you with poems.