Do të vdes për ty

Do të vdes për ty
Askush sdo ta kuptoj
Që në jetën tende
Unë nuk ekzistoj…

Në këtë botë deshta
Që i lumtur të jem
Në duart e mia
Vetëm ty të të kem…
Vetëm ty të dua
Te dua pa masë
Dashuri të tillë
Kurë në jetë skam pasë…

Nuk ndalen lotët e mi
Sa të zgjat kjo jetë
Ato janë një dëshmi
Se të deshta me të vërtetë…

Poezitë e mija për ty
Kur sdo të kenë fund
Edhe nëse tërë jetën
Nuk të takoj askund…

Një ditë kur të zgjohesh
Mos i laj sytë me lot
Dikush do të tregoj
Se nuk jam më në këtë botë…

Në kalendarin tim
Vet dy data janë
Njëra kur u pamë
Dhe tjetra kur u ndamë…

PoeziShqip.com is an archive of albanian poems. Each day, we bring you a new poem from new books, magazines, and journals. Poems are chosen from the work of a wide variety of poets published or translated in the English and Albanian language. Our most eminent poets are represented in the selections, but also poets who are less well known. The daily poem is selected for its literary quality and to provide you with a window on a very broad range of poems offered annually by publishers large and small. Included with each poem is information about the poet and the poem's source. Our purpose is to make it easier for people to find poets and poetry they like and to help publishers bring news of their books, magazines, and journals to more people. If this is your first visit to PoeziShqip.com, let us welcome you with poems.