Tag Archives: poezi shqiptare

Jeta është lojë

Harro kush tě harroi
Dhe duaj kě tě duash,
Jeta ěshtě njě lojě
Zgjidh me kě do luash!

Krijo ekipin těnd
Ose lěr tě t’ zgjedhin,
Por tě kesh nděrměnd
“Sa hapin e hedhin “.

Fjala

Sa e ëmbël, dhe e brishtë,
Herë këndshme, herë e trishtë,
Me fjalë bën shumë për veti,
Mund ta sheh hairin dhe shteti!

Po me fjalë, mund te behën ura,
Behën bashkë shumë gra dhe burra,
po te bëjnë mendjen, e vetë,
mund te bëjnë puqe ne shtet!

Jan burrat e pavarsise

C’jan ata mor c’jan ata,
me shqiponjen krah per krah.
Me shqiponj e me flamure,
burra qe s’do vdesin kurre.

Jan burrat e pavarsise,
diplomatet e Shqiperise.
Serbi si ftoi kte here,
trimat van me helikopter.

Nëntori i lavdisë

Mbi brigjet e detit
Nje flamur valon,
Ne token me gjak
Nje ushtar shpejton.

Sa dit e sa net,
Kishin kaluar,
mjegullina token
e kishte mbuluar.

Nje nene ne nje koder
po qan
per trimat e vdekur
qe per liri jeten e dhane.

Nje ze u degjua
ishte zeri i femijes
qe per liri u gezua

”Urime moj nene
urime pavaresia
dhe per shume vjet
te rroje SHQIPERIA”

Dërguar nga: Enkeleda Hoti

PoeziShqip.com is an archive of albanian poems. Each day, we bring you a new poem from new books, magazines, and journals. Poems are chosen from the work of a wide variety of poets published or translated in the English and Albanian language. Our most eminent poets are represented in the selections, but also poets who are less well known. The daily poem is selected for its literary quality and to provide you with a window on a very broad range of poems offered annually by publishers large and small. Included with each poem is information about the poet and the poem's source. Our purpose is to make it easier for people to find poets and poetry they like and to help publishers bring news of their books, magazines, and journals to more people. If this is your first visit to PoeziShqip.com, let us welcome you with poems.