Sa e mirë qe Tanjusha

Sa e mirë qe Tanjusha
Më të bukur s’kish në fshat
Sarafani me tantella
Ç’hijeshi i kish në shtat
Te përroi para gardhit
Zbriti vajza plot hare
Përtej mjegullës së bardhë
Hëna luante me re

Doli djali, uli kokën kaçurrele para saj
“Lamtumir” me një tjetër
I tha: Fatin do ta ndaj
U zbeh vajza si qefini
Porsi vesa, erdh’ u gri
Si nepërkë i’u nder gërsheti
Zemra iu helmua në gji

“Oh, po ndaj dhe unë erdha
Ftohtas iu përgjegj ajo
“Të të them se do martohem
Me një tjetër që më do”
Në mëngjes gjëmoi kisha
Çifti s’dihej cili qe

Kurse tutje s’qanin gjelat
Pragu i Tanjës qe në vaj
Një sopatë e zezë tëmblin
Plagë, i’a kish bërë asaj
Pika gjaku kish kurorë
Balli vajzës i pa fat
Sa e mirë qe Tanjusha
Më të bukur s’kish në fshat

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

PoeziShqip.com is an archive of albanian poems. Each day, we bring you a new poem from new books, magazines, and journals. Poems are chosen from the work of a wide variety of poets published or translated in the English and Albanian language. Our most eminent poets are represented in the selections, but also poets who are less well known. The daily poem is selected for its literary quality and to provide you with a window on a very broad range of poems offered annually by publishers large and small. Included with each poem is information about the poet and the poem's source. Our purpose is to make it easier for people to find poets and poetry they like and to help publishers bring news of their books, magazines, and journals to more people. If this is your first visit to PoeziShqip.com, let us welcome you with poems.