Rreth nesh

Faqja PoeziShqip.com u themelua në vitin 2011 me qëllimin e vetëm që të sjell tek lexuesit e apasionuar të poezisë shqipe dhe asaj të huaj një koleksion të përzgjedhur poezish nga autorë shqiptarë dhe ata të huaj.

Në fillim filloi si një blog i thjeshtë ku postonim poezi të zgjedhura që ne kishim lexuar/pëlqyer dhe mendonim se ishte e vendit që ti ndanim edhe me të tjerët që ishin të interesuar. Duke parë se interesimi i shqiptarëve për të lexuar poezi është i madh (përkundër paragjykimeve se shqiptarët nuk lexojnë poezi) ne filluam të mendonim më seriozisht për të ardhmen e faqes. Duheshin bërë ndryshime. 

Pas muaj të tërë përgatitjesh, me 1 janar 2013 lansuam versionin e dytë të faqes, që përdallim nga versioni paraprak vjen shumë më i organizuar, i thjeshtë dhe i lehtë për përdorim. Mbi 100 autor dhe mbi 1000 poezi janë postuar deri më tani dhe ky numër sa shkon e rritet. Qëllimi i kësaj uebfaqe është që të publikoj një numër sa më të madh të poezive në gjuhën shqipe online, duke ju mundësuar keshtu vizitorëve të lexojnë poezinë e bukur shqipe.

Në vitin 2016 bëhet një përditësim i rri në dizajnin e faqes dhe shume ndryshime të rreja, kështu që PoeziShqip.com tanimë ka një arkivë me mbi 150 autorë dhe reth 2000 poezi, dhe është arkiva më e madhe e poezive shqiptare në internet.

Nëse jeni autor dhe dëshironi që poezitë tuaja të listohen tek faqja jonë ju lutemi ti dërgoni poezitë nëpërmjet kontaktit.

 

 

4 Responses to Rreth nesh

 1. Sahit shala says:

  Pershendetje.
  Unë ju kam derguar edhe dy poezi te tjera por nuk kam marrë ndonje pergjigje nga ju.Dje ua dergova edhe nje biografi qe pershkruan ne pika te shkurtëra veprimtarinë time.
  Pres pergjigje nga ju.Unë kam shumë poezi te cilat me deshirë do ti postoja në faqën tuaj.
  Me nderime: Sahit Shala

 2. Sahit shala says:

  P.s
  Titujt e poezive janë sa vijon:
  Aquarium.si dhe Ta them troq.

 3. Sahit says:

  M.dita stafi,unë ka kohë qe ua kam dërguar nje përmbledhje por ajo për cudi nuk ka dalur në web faqen tuaj.
  Jam ne pritje te përgjigjes tuaj.
  Me respekt Sahit Shala.

 4. Sahit says:

  Ju shkruaj këtu per arësye se,në faqen e kontaktit nuk mund tua dërgoji asnje koment.Unë nuk di qku qëndron arësya!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

PoeziShqip.com is an archive of albanian poems. Each day, we bring you a new poem from new books, magazines, and journals. Poems are chosen from the work of a wide variety of poets published or translated in the English and Albanian language. Our most eminent poets are represented in the selections, but also poets who are less well known. The daily poem is selected for its literary quality and to provide you with a window on a very broad range of poems offered annually by publishers large and small. Included with each poem is information about the poet and the poem's source. Our purpose is to make it easier for people to find poets and poetry they like and to help publishers bring news of their books, magazines, and journals to more people. If this is your first visit to PoeziShqip.com, let us welcome you with poems.