Hija

Iku robëria
si kudra me bisht ndër këmbë.

Hija e saj
përdridhet Atdheut.

One Response to Hija

 1. Veron Hoxhaj says:

  MËMËDHEU MALL I SHPIRTIT TIM
  Si qumështin i Nënës me vlerën e saj
  Është vendi ku linde në zemër e ruajë,
  Tokën e vend- lindjes e ndjen mërgimtari,
  Kur i pikoj loti – kur e dogji malli.
  Malli është i egër si moti tërbuar,
  Dheu i tokës mëmë, thesar i pa çmuar,
  Mërgimtari ne dhe te huaj kur lënë ama-nenë,
  Te parin për fëmijët te dytin për At-dhenë.
  Sikur një dorë dhe të ma sjellin në mërgim,
  Aromën dua ti marrë , te çmallet shpirti im,
  I etur si Poet me trup në mërgim,
  Mëmëdheu dhe Shqiptarët janë mall i shpirtit tim.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

PoeziShqip.com is an archive of albanian poems. Each day, we bring you a new poem from new books, magazines, and journals. Poems are chosen from the work of a wide variety of poets published or translated in the English and Albanian language. Our most eminent poets are represented in the selections, but also poets who are less well known. The daily poem is selected for its literary quality and to provide you with a window on a very broad range of poems offered annually by publishers large and small. Included with each poem is information about the poet and the poem's source. Our purpose is to make it easier for people to find poets and poetry they like and to help publishers bring news of their books, magazines, and journals to more people. If this is your first visit to PoeziShqip.com, let us welcome you with poems.