Dhe pranvera erdhi

… Dhe pranvera erdhi…
Nëpër ftyra tona rrëshqiti një gëzim
dhe ndër zemra tona ngriti një fole,
e një jetë e bukur e një jet e re,
me dëshirë të shumta, po buzqesh në lulzim.
…Dhe dallndysha erdhi…
Si shpirti n’ekstazë, në hovin e shejt shtri
me qiellin rroket, me diellin puthet,
dridhen krahët në hare – mandej poshtë vërsulet
tue dhurue me cicrrim përshëndetje një mijë.
…Dhe vesa shkëlqen…
Në një pikë t’argjendt pasqyrohet jeta,
tërheqëse si andrra dhe si vizatimi
ndër orët e hyjzimit, kur shpërthen agimi
e rrezet e arta rrëshqasin ndër fleta.

3 Responses to Dhe pranvera erdhi

  1. ass says:

    assssssss

  2. ha says:

    shume e bukur

  3. Leyla says:

    Sa te bukura vjershat e migjenit shkrihem pas atyre vjershat sidomos dhe pranvera erdhi shum e bukura

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

PoeziShqip.com is an archive of albanian poems. Each day, we bring you a new poem from new books, magazines, and journals. Poems are chosen from the work of a wide variety of poets published or translated in the English and Albanian language. Our most eminent poets are represented in the selections, but also poets who are less well known. The daily poem is selected for its literary quality and to provide you with a window on a very broad range of poems offered annually by publishers large and small. Included with each poem is information about the poet and the poem's source. Our purpose is to make it easier for people to find poets and poetry they like and to help publishers bring news of their books, magazines, and journals to more people. If this is your first visit to PoeziShqip.com, let us welcome you with poems.