MBETURINAT

E zbraza veten në emër të të tjerëve
I zbraza xhepat
I hoqa këpucët dhe buzë rrugës i lashë
Natën i ktheva akrepat e orës
E hapa albumin e familjes dhe vetveten gjeta aty djaloshar
O Zot, çfarë ka ndodhur ?
Orët e kanë kryer punën e tyre.
Thërita në to emrin tim.
Thash veçse një lamtumirë.
Fjalët ndoqën njëra-tjetrën tatëpjetë.
E dua fort gruan time por largojeni pë një moment.
Prindrit e mi të ngritur nga fronat e tyre,
Në dhomëzat e qumështa të reve qiellore.
E si mund të këndoj ?
Koha më thotë se cili jam.
Kam ndryshuar dhe kam mbetur i pa prekur.
E zbraza veten nga jeta ime,
Dhe jeta ime është gjithçka që ka mbetur.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

PoeziShqip.com is an archive of albanian poems. Each day, we bring you a new poem from new books, magazines, and journals. Poems are chosen from the work of a wide variety of poets published or translated in the English and Albanian language. Our most eminent poets are represented in the selections, but also poets who are less well known. The daily poem is selected for its literary quality and to provide you with a window on a very broad range of poems offered annually by publishers large and small. Included with each poem is information about the poet and the poem's source. Our purpose is to make it easier for people to find poets and poetry they like and to help publishers bring news of their books, magazines, and journals to more people. If this is your first visit to PoeziShqip.com, let us welcome you with poems.