Fillimi » Lasgush Poradeci » Poradeci

Poradeci

Perëndim i vagëlluar mi Liqerin pa kufir
Po përhapet dal-nga-dale një pluhúrë si një hije.
Nëpër Mal e nër Lëndina shkrumb’ i natës që po bije,
Duke sbritur që nga qjelli përmi fshat po bëhet fir…

E kudó krahin’ e gjërë më s’po qit as pipëlim:
Në katund kërcet një portë…në Liqer heshtë një lopatë…
Një shqiponjë-e arratisur fluturon në Mal-të-Thatë…
Futet zemra djaloshare mun në fund të shpirtit t’im.

Tërë fisi, tërë jeta, ra… u dergj… e zuri gjumi…
Zotëroj më katër anë errësira…
Po tashi:
Dyke nisur udhëtimin mes-për-mes nër Shqipëri,
Drini plak e i përrallshëm po mburon prej Shëndaumi…

[tab title="Më shumë nga Lasgush Poradeci" active="true"]

[one_half]

[/one_half]

Tituj të veprave:

  • Vallja e yjeve
  • Ylli i zemres

1 Comment

  1. Veron says:

    Kjo poezi e papare e Lasgush Poradecit qe pershkruan Poradecin me kujtohet nga shkolla fillore, fjalet jane te teperta thjesht duhet ta lexojm dhe ti ndjejme fjalet e te madhit Lasgush Poradeci..

Post a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

list of car brands