KOMANDANTI ESHTE I GJALLE

Re të zeza mbuluan prekazin
shumë çetnikë e nxinë lëndinën
adem jashari dredh mustakun
dhe në çark e puth martinën.

në nishan të pushkës së gjatë
pak më tutje shaban plaku
i betuar n`shqiponjë t`flamurit
për të gjallë s`lëvizë nga pragu.

nga frenxhia bërtet hamza
si kreshnikët në ditë të veta
heu çetnikë ju farë e fëlliqur
jo s`ka vdekur azem bejta.

krisën pushkët përnjëherë
si rrufetë që bijnë nga qielli
gjoksin hamza i vë gjyles
n`ato çaste u ndal dielli.

si dragoi zjarr qet nga goja
luftë e këngë ademi i nisë
sikur kosa që rrëzon barin
rrëzon çetnikët ballëqëndisë.

komandanti është i gjallë
legjendë u bë ky emër
gjithë shqiptarët kudo janë
komandantin e kanë në zemër.

One Response to KOMANDANTI ESHTE I GJALLE

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

PoeziShqip.com is an archive of albanian poems. Each day, we bring you a new poem from new books, magazines, and journals. Poems are chosen from the work of a wide variety of poets published or translated in the English and Albanian language. Our most eminent poets are represented in the selections, but also poets who are less well known. The daily poem is selected for its literary quality and to provide you with a window on a very broad range of poems offered annually by publishers large and small. Included with each poem is information about the poet and the poem's source. Our purpose is to make it easier for people to find poets and poetry they like and to help publishers bring news of their books, magazines, and journals to more people. If this is your first visit to PoeziShqip.com, let us welcome you with poems.