MBRËMJE

Mbrëmje me shi si pikturë ngjyrëvenitur…
Dhe gjithçka ndjek rrjedhën e vet.
Druri që zhvishet,
Dhoma ime vetmitare
Dhe portretet e vjetra,
Dhe libri për t’i prerë fletët…

Mërzia kjason nga mobiliet
Dhe nga shpirti im.

Ndoshta
Natyra më fsheh
Fytin e saj kristalin.

Më dhembin pejzat e zemrës
Dhe pejzat e shpirtit.
Po të flas,

Siç rri tapa mbi ujë,
Fjalët e mia rrinë pezull në ajër.

Vetëm sytë e tu
Më bëjnë të vuaj thellë,
Trishtim i dikurshëm,
Trishtim i nesërm.

Mbrëmje me shi si pikturë ngjyrëvenitur…
Dhe gjithçka ndjek rrjedhën e vet.

One Response to MBRËMJE

  1. Melania says:

    Shkrimi ishte i shkelqyer. Ne qeoftse ti u merzite, kjo do te thote se nuk di te lexosh. Une u kenaqa shume me leximin, aq sa do te doja t’i kish rene shume me gjate.Me vjen keq qe tekstin e ke lexuar si ceshtje barrikadash midis Lulit dhe Edit. Shkrimi qendronte ne nje tematike shume here me me vlere, se banaliteti ku e ke kapur ti dhe mbi te gjitha kjo tematike ish sjelle me shume mjeshteri dhe perzemersi. Shkrimi ishte nje lamtumire e trishte e plot nostalgji, per nje epoke paqeje, qe ndoshta nuk do ta gjejme me kurre. Kjo eshte edhe nje vetedije mbi destinacionet e reja te kesaj shoqerie.Pergezime pa pase autorit!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

PoeziShqip.com is an archive of albanian poems. Each day, we bring you a new poem from new books, magazines, and journals. Poems are chosen from the work of a wide variety of poets published or translated in the English and Albanian language. Our most eminent poets are represented in the selections, but also poets who are less well known. The daily poem is selected for its literary quality and to provide you with a window on a very broad range of poems offered annually by publishers large and small. Included with each poem is information about the poet and the poem's source. Our purpose is to make it easier for people to find poets and poetry they like and to help publishers bring news of their books, magazines, and journals to more people. If this is your first visit to PoeziShqip.com, let us welcome you with poems.