Home » Erich Fried

Erich Fried

EF-P1

Lindi me:   1921
Lindi në:   Viene
Kombësia:   Austriak
Profesioni:   Shkrimtar

Biografia:

Erich Fried ka lindur në Vjenë në vitin 1921, u largua nga Austria në 1938 dhe u zhvendos në Londër. Ndër vëllimet e tij me poezi: Gjermania (Deutschland, 1944), Kundërshtime (Anfechtungen,1967), Njëqind poezi (100 Gedichte ohne Vaterland, 1978). Midis romaneve dhe tregimeve: Fëmijë dhe budallenj (Kinder und Narren, 1957), Një ushtar dhe një vajzë (Mädchen Einund ein Soldat, 1960), Pothuajse çdo gjë është e mundur (Fast alles möglich, 1975).

Poezitë e autorit:

[one_half]

[/one_half]

Tituj të veprave:

  • Gjermania
  • Kundershtime
  • Femije dhe budallenj
  • Nje ushtar dhe nje vajze
  • Pothuajse cdo gje eshte e mundur

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>