AJRI EDHE DRITA DHE KOHA E HAPESIRA

E di. gjithnjë kam pasur telashe
a gruaja, a puna, diç
gjithmonë më pengonte
por tash
e kam shitur shtëpinë, e kam gjetur këtë
vend, studio të madh, do të duhej ta shohësh hapësirën dhe
dritën.
Për herë të parë në jetë do të kem vend dhe kohë për
të krijuar.”

jo zemër, nëse vërtet do të krijosh
ti do të krijosh pavarësisht se a punon
16 orë në ditë në minierë
apo
do të krijosh në dhomë të vockël me 3 fëmijë
derisa jeton me ndihmë
sociale
do të krijosh me një pjesë të trurit
apo të trupit të
dëmtuar,
do të krijosh i verbër
sakat
i çmendur,
do të krijosh edhe kur macja të zvarritet
nëpër shpinë derisa
i tërë qyteti dridhet nga tërmeti, bombardimet,
vërshimet dhe zjarri.

zemër, ajri edhe drita dhe koha e hapësira
s’kanë kurrgjë të bëjnë me këtë
dhe mos krijo asgjë
përveç mbase një jete më të gjatë që
të gjesh arsyetime të
reja.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

PoeziShqip.com is an archive of albanian poems. Each day, we bring you a new poem from new books, magazines, and journals. Poems are chosen from the work of a wide variety of poets published or translated in the English and Albanian language. Our most eminent poets are represented in the selections, but also poets who are less well known. The daily poem is selected for its literary quality and to provide you with a window on a very broad range of poems offered annually by publishers large and small. Included with each poem is information about the poet and the poem's source. Our purpose is to make it easier for people to find poets and poetry they like and to help publishers bring news of their books, magazines, and journals to more people. If this is your first visit to PoeziShqip.com, let us welcome you with poems.