PYETJET E NJE PUNETORI NGA LEXIMI

Kush e ndertoi Thiven shtatporteshe?
Neper libra ekzistojne emrat e mbreterve.
Mbreterit terhoqen guret madheshtore?
Dhe Babilonine e njemijehereshkaterruar,
kush e rindertoi kaq here? Ne cfare shtepishe
te Limes florishkelqyese banonin ndertuesit?
Ku shkuan naten qe mbaroi Muri Kinez
ndertuesit? Roma e madhe
eshte e mbushur me triumfe ngadhenjimi. Siper cileve
ngadhenjenin cezaret? Kishte Bizanti i shumelavdishem
vetem pallate per banoret e tij? Akoma edhe ne
Atlantiden legjendare
naten qe po e perpinte deti therrisnin
ata qe po mbyteshin skllavet e tyre.
I riu Aleksander e zoteroi Indine
i vetem?
Cezari perdhosi Galatet.
Nuk kishte as edhe nje guzhinjer me vete?
Filipi i Spanjes qahu, kur armata e tij
u permbys. Nuk qahu asnje tjeter?
Frederiku II fitoi ne Luften Shtatvjecare. Kush
tjeter fitoi bashke me te?

Cdo faqe dhe fitore. (e ka fjalen, cdo faqe e historise referohet tek fitoret)
Kush e pergatiti gostine e fitores?
Cdo dhjete vjet dhe nje burre i madh.
Kush e pagoi harxhen?

Kaq lajme,
kaq pyetje!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

PoeziShqip.com is an archive of albanian poems. Each day, we bring you a new poem from new books, magazines, and journals. Poems are chosen from the work of a wide variety of poets published or translated in the English and Albanian language. Our most eminent poets are represented in the selections, but also poets who are less well known. The daily poem is selected for its literary quality and to provide you with a window on a very broad range of poems offered annually by publishers large and small. Included with each poem is information about the poet and the poem's source. Our purpose is to make it easier for people to find poets and poetry they like and to help publishers bring news of their books, magazines, and journals to more people. If this is your first visit to PoeziShqip.com, let us welcome you with poems.